Хроніка розгляду справ - 26-30 серпня 2019 р.

Версія для друку

 

Хроніка тижня
26-30 серпня

 

 27 серпня

Велика палата Конституційного Суду України на засіданні розглядала клопотання суддів Конституційного Суду України про подовження строку постановлення колегіями суддів Конституційного Суду України ухвал про відкриття або про відмову у відкритті конституційного провадження у справах за конституційними скаргами.

Постановлено Ухвалу Великої палати Конституційного Суду України про подовження строку постановлення колегіями суддів Конституційного Суду України ухвал про відкриття або про відмову у відкритті конституційного провадження у справах за конституційними скаргами.

 

28 серпня

Другий сенат Конституційного Суду України на відкритій частині пленарного засідання у формі письмового провадження розглядав справу за конституційною скаргою Токаренка Віталія Леонідовича щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень пункту 4 частини першої статті 97 Закону України «Про Національну поліцію».

Другий сенат Конституційного Суду України завершив дослідження матеріалів справи на відкритій частині пленарного засідання та перейшов до закритої частини пленарного засідання.

Розгляд справи буде продовжено на одному з наступних пленарних засідань Другого сенату Конституційного Суду України.

***

Другий сенат Конституційного Суду України на закритій частині пленарного засідання продовжив розгляд справи за конституційною скаргою Самсіна Ігоря Леоновича щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень другого речення частини першої статті 54 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Розгляд справи буде продовжено на одному з наступних пленарних засідань Другого сенату Конституційного Суду України.

***

Другий сенат Конституційного Суду України на закритій частині пленарного засідання продовжив розгляд справи за конституційною скаргою Жабо Тетяни Максимівни щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень частини третьої статті 40 Кодексу законів про працю України.

Розгляд справи буде продовжено на одному з наступних пленарних засідань Другого сенату Конституційного Суду України.

***

Другий сенат Конституційного Суду України на засіданні розглядав  питання щодо відкриття конституційного провадження у справі за конституційною скаргою Балабанова Ігоря Івановича щодо відповідності Конституції України (конституційності) абзацу четвертого підпункту 1 пункту 9 розділу І Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 6 грудня 2016 року № 1774-VIII.

Постановлено Ухвалу Другого сенату Конституційного Суду України про відмову у відкритті конституційного провадження у справі.

***

Другий сенат Конституційного Суду України на засіданні розглядав питання щодо відкриття конституційного провадження у справі за конституційною скаргою Соколової Олени Анатоліївни щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень пункту 1 частини дев'ятнадцятої статті 79 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 2 червня 2016 року № 1402-VIII.

Постановлено Ухвалу Другого сенату Конституційного Суду України про відмову у відкритті конституційного провадження у справі.

 

 29 серпня

Велика палата Конституційного Суду України на закритій частині пленарного засідання продовжила розгляд справи за конституційним поданням Верховного Суду України щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень пунктів 4, 7, 8, 9, 11, 13, 14, 17, 20, 22, 23, 25 розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 2 червня 2016 року № 1402 ̶VIII.

Розгляд справи буде продовжено на одному з наступних пленарних засідань Великої палати Конституційного Суду України.

***

Велика палата Конституційного Суду України на засіданні розглядала питання щодо визначення форми конституційного провадження у справі за конституційним поданням 47 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень частини шостої статті 6 Закону України «Про оплату праці» в редакції Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 6 грудня 2016 року
№ 1774-
VIII, частини шостої статті 96 Кодексу законів про працю України в редакції Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 6 грудня 2016 року № 1774-VIII.

Постановлено Ухвалу Великої палати Конституційного Суду України про розгляд справи на пленарному засіданні у формі письмового провадження.

 

  

Інформує відділ комунікацій Конституційного Суду України та правового моніторингу

 

Сайт розроблено за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні
© 2024 Конституційний Суд України