Візит судді КСУ Ігоря Сліденка до Литовської Республіки

Версія для друку

Візит судді КСУ Ігоря Сліденка до Литовської Республіки

 

8.10.2019

4-5 жовтня суддя Конституційного Суду України Ігор Сліденко взяв участь у ХХII Міжнародному конгресі з європейського та порівняльного конституційного права на тему «Концепція демократії, розробленої органами конституційного правосуддя», який цьогоріч відбувся у місті Вільнюс, Литовська Республіка.

ХХII Міжнародний конгрес з питань європейського та порівняльного конституційного права організований Конституційним Судом Литовської Республіки спільно з професором Регенсбурзького університету Райнером Арнольдом (Німеччина).

У заході взяли участь представники близько 28 країн, зокрема представники органів конституційної юрисдикції та наукових установ Албанії, Бельгії, Білорусі, Боснії і Герцеговини, Бразилії, Чехії, Франції, Грузії, Німеччини, Італії, Косово, Литви, Люксембургу, Молдови, Чорногорії, Перу, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини, Швеції, США.

З вітальними словами до учасників конгресу звернулися Голова комітету з правових питань Сейму Литовської Республіки Агне Ширінскєнє, мер Вільнюсу Ремігіюс Шімашюс та декан правового факультету Університету Миколаса Ромериса Ліра Якулевічєнє.

Ключові доповіді представили Голова Конституційного Суду Литовської Республіки Дейнюс Жалімас та професор Регенсбурзького університету Райнер Арнольд.

Програма заходу традиційно передбачала проведення двох секцій – англомовної та франкомовної. Суддею Конституційного Суду України Ігорем Сліденком підготовлено доповідь: «The concept of democracy in context of new horizons of Ukrainian Constitution. Philosophical and conceptual basis» («Концепція демократії в контексті нових горизонтів Конституції України. Філософські та концептуальні засади»). Він також взяв участь в обговоренні найбільш гострих та важливих конституційно-правових питань.

Захід став платформою для професійних дискусій щодо ролі конституційного правосуддя в розробці конституційної концепції демократії, а також щодо захисту демократії через конституційне право.

 

Інформує відділ комунікацій Конституційного Суду України та правового моніторингу

Сайт розроблено за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні
© 2024 Конституційний Суд України